A terápia hossza

A terápia hossza

Egy terápiás ülés szükséges ahhoz, hogy teljesebb képet alkothassak rólad, a problémádról, az eddigi élettörténetedről. Ezt követően javaslatot tudok tenni arra, hogy milyen hosszú kezelés szükséges az te esetedben.

Mitől függ a terápia hossza?

A szükséges hossz a probléma mélységétől függ. A kellemetlen tünetek, becsontosodott reakciók, melyek sokszor évek alatt alakultak ki (és kezelés nélkül egyre csak súlyosbodnának), egy-két terápiás ülés után még nem oldódnak meg.

A terápia hossza függ a kliens motivációjától is: ha elkötelezett valaki a gyógyulása mellett, valóban akarja és tényleg vágyik a változásra, akkor akármilyen „mélyen” is van, sokkal gyorsabban tudok haladni vele, mint kevésbé motivált társával. Hiszen a valódi belső munkát nem akkor végzi az ember, amikor ott ül szemben a velem, hanem a két találkozás között, amikor feldolgozza magában a terápián beszélteket.

Tünetek megszüntetése vagy teljes változás

A szexuálterápia lefolytatható a problémára fókuszálva is (ez esetben rövidebb, hiszen az okokat nem tárjuk fel, hanem csak magát a tünetet szüntetjük meg), és végezhető úgy is, hogy a probléma gyökerét szüntetjük meg.

Ne csak a tüneteket kezeljük

A tévhittel ellentétben a szexualitás nem csak a hálószobában kezdődik és végződik. A nemiséged nem egy ruhadarab, amit felveszel és leveszel, mindig hozzád tartozik és veled van. Ahhoz hogy a kép egy kis részét meg tudjuk vizsgálni, az egészet is néznünk kell. Tehát nem kizárólag a hálószobában történtekkel foglalkozunk, életed többi területét is érintjük.

Valami miatt létrejött a probléma, amivel küzdesz. Éppen ezért valamilyen funkcióval bír számodra. Ezt fontos megtalálnunk. Miért van erre a problémára a lelkednek szüksége?

Megvizsgáljuk mi az, ami miatt a probléma kialakult. Milyen gondolatok, hitrendszerek, viselkedés és szokások vezettek oda, hogy elakadtál. Ezáltal tudjuk meg azt is, min kell változtatni, hogy ne konzerválódjon a probléma, illetve valóban feloldódjon és ne térjen vissza egy másik formában.